Bye bye Hotel Mama, ik ga op kot!

9000 Gent

  Bye bye Hotel Mama, ik ga op kot!

  Het is zover, mama en papa gaven eindelijk toe. Je mag op kot!

  Na de zoektocht van de perfecte stek en de sleuteloverhandiging is het tijd om je spullen in te pakken en te verhuizen. Je hebt blijkbaar toch meer spullen dan je verwacht had en je begint al met panikeren. Hoe gaat dit passen op mijn kot? Opbergsystemen zijn de oplossing. Toch zal je vaststellen dat je op de eerste dag van je zelfstandige leven al cruciale dingen mist. Zo heb ik enkele weken aardappelen met een mesje geschild omdat een dunschiller niet tot de prioriteiten behoorden. Sfeerlampjes zijn nu eenmaal veel gezelliger.

  En daar zit je dan, alleen, dit had niet raar moeten zijn. Dit is de tijd van je leven, remember? Je twijfelt of je zou aankloppen bij je kotgenoten. Doen! Misschien tref je het wel en heeft je buur Netflix, hallo tijdverdrijf! Al moet je niet vergeten dat je ook je kotgenoten op manieren zal leren kennen die je liever niet wist (a.k.a. dunne muren).

  Nog een probleem van alleen op kot te zijn, je koopt veel te veel groenten. Maken ze die dan niet voor enkele personen? Je kan bloemkool eten voor een hele week en misschien doe je dat ook wel (als je überhaupt zelf kookt, bravo)! Spreek daarom af met je kotgenoten en kook samen, veel gezelliger.

  Als je mama belt is trouwens alles oké, jij bent geen klein kind. Je kan echt wel op je eigen benen staan, buiten die was die je elke vrijdagavond meezeult. Maar hey, het is oké. Ook als mis je Hotel Mama stiekem. Denk aan alle nieuwe contacten, de openingsfuiven, de openingscantussen en het feit dat je nu zelf beslist wat je op tv kijkt. De afstandsbediening is volledig ter uwe beschikking! 

  Lees ook onze andere blogs over de zoektocht is begonnen, Verhuizen, en Inrichting kot: waar op te letten.

  Interesse?

  Maak een afspraak om dit kot te bekijken. Of vraag om meer info.

  Neem contact op

  Wat mij overtuigd heeft om bij Brummo een studentenkot te huren voor mijn dochter, is in eerste instantie het aantrekkelijke appartement. Daarnaast kwamen zij in vergelijking met andere veel professioneler over, ik wist direct waartoe of waaraan.

  T. Lepeire
  Ouder van kotstudent

  Brummo scoort!

  21/02/2017

  De studenten bijstaan in de beste tijd van hun leven, dat is waar we naar streven! Zo zijn we jaarlijks van de partij op talloze studentenevenementen. Al enkele jaren op rij steunen we de studenten op Student Street Soccer, een groot voetbaltornooi, georganiseerd voor en door studenten. 

  Lees meer

  De zoektocht is begonnen

  08/03/2019

  Eindelijk: jouw laatste jaar in het middelbaar onderwijs... Volgend academiejaar ga je naar de hogeschool of universiteit. Voor velen onder jullie betekent dit: OP KOT (en feesten, maar mondje toe)! Je ouders geven groen licht; dus de zoektocht kan beginnen. Maar hoe begin je daar nu aan? Wat is het ideale kot? We geven je alvast een goede raad: stel vooraf prioriteiten! Kijk welke punten voor jou doorslaggevend zijn. We helpen je alvast een eindje op weg.

   

  Lees meer

  Het aanbod van koten is zeer aantrekkelijk, de meeste zijn nieuwbouw of toch op zijn minst gerenoveerd. Ze zijn modern en van alles voorzien en wat niet onbelangrijk is, ze zijn ook goed gelegen.

  N. Wostyn
  Kotstudente