Griekenland kreunt onder de bosbranden. Het gaat om de ergste branden in 10 jaar. De overheid van Attica, het district waartoe Athene behoort, heeft de noodtoestand afgekondigd in heel het gebied. Griekenland vraagt de andere Europese landen om bijstand.

De schade aangericht door de bosbranden is aanzienlijk, zoveel mogelijk mensen in veiligheid brengen is nu prioriteit. Het Rode Kruisvrijwilligers team verlenen in Griekenland eerste hulp aan mensen die getroffen zijn door de hevige bosbranden in de buurt van Athene. De ramp kostte tot nu toe al het leven aan meer dan 50 Grieken en toeristen, waaronder ook één Belg. Honderden anderen raakten gewond.

Het Rode Kruis helpt niet alleen in de buitenwijken van Athene en het kustdorpje Mati maar ook in Nea Makri, Rafina en Megara. Ze behandelen gewonden en werken samen met de andere hulpdiensten om mogelijke overlevenden op te sporen. Hiervoor hebben zij uiteraard onze hulp nodig, Brummo levert zijn bijdrage, u ook?

 


 

Wilt ook u de mensen die getroffen zijn door de hevige bosbranden ondersteunen? Dit kan via onderstaande gegevens:

 

Rekeninghouder: HELLENIC RODE KRUIS

Account Number: 0026.0240.31.0201181388

EUROBANK-ERGASIAS SA (0240)

Adres: Korai 7 & Panepistimiou 37, PC 10564, Athene, Griekenland

IBAN nummer GR6402602400000310201181388

SWIFT code ERBKGRAA

 

 

Het Helleense Rode Kruis bevindt zich nog steeds in de getroffen gebieden en mobiliseert zijn personeel en de reddingsuitrusting naast de Griekse staat en de lokale autoriteiten. Zij waarderen uw essentiële steun en solidariteit.

Meer info via mail: pr@redcross.gr

 

 © VRT beeldmateriaal